Nike werkt samen met Newlight om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen – Schoenennieuws

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Nike zet grotere stappen richting groen.

De atletische reus heeft een samenwerking aangekondigd met Newlight Technologies om alternatieven voor zijn sneakermaterialen te onderzoeken – met name het AirCarbon-product van Newlight, een koolstofnegatief bioplastic dat een alternatief is voor textiel zoals plastic en leer.

Het sportkledingmerk verdiende onlangs een C-minus van milieuactivisten voor zijn duurzaamheids- en klimaatdoelstellingen. Nike heeft sindsdien gezworen de uitstoot van broeikasgassen met 65% te verminderen in ruimtes die eigendom zijn van of beheerd worden, evenals een reductie van 30% in de toeleveringsketen tegen 2030. Een belangrijk onderdeel om die doelen te bereiken is om prioriteit te geven aan het gebruik van koolstofnegatieve materialen in verschillende producten, zoals AirCarbon.

“Materialen zijn goed voor 70 procent van Nike’s totale ecologische voetafdruk, en we versnellen onze inspanningen en verkennen nieuwe kansen in deze ruimte omdat we in de race tegen klimaatverandering niet kunnen wachten op oplossingen, we moeten samenwerken om te creëren hen”, zegt Noel Kinder, Chief Sustainability Officer van Nike, in een verklaring.

Het sportspecifieke voordeel van AirCarbon is dat het niet alleen duurzaam is, maar ook licht van gewicht. Het materiaal is samengesteld uit polymeren die zijn omgezet uit verteerde broeikasgassen, gemaakt van zowel zuurstof als koolstof van broeikasgassen. Newlight’s gebruik van het materiaal is al geïmplementeerd in de modewereld, gebruikt in producten zoals Covalent-zonnebrillen en leervervangers. Naarmate Nike zijn milieuvriendelijke materialen in meer ontwerpen begint te implementeren, lijkt het hoopvol dat – gezien de invloed en macht van het merk in de atletische wereld – er meer zullen volgen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Goeddoenmetjeoudeschoen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare