Dit is wat je moet weten over de orthopedische schoen

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0
Orthopedische schoenen, een zeer effectieve manier om met voetklachten om te gaan, waar maar weinig mensen van weten. Het is een zeer belangrijk hulpmiddel, wat op verschillende manieren fysieke gezondheid kan verbeteren.

Wat zijn orthopedische schoenen?

Schoenen op maat gemaakt, dat klinkt toch wel erg luxe. Hierbij denken mensen als snel aan een kleermaker die mooie design leren schoenen ontwerpt speciaal voor iemand die daar een mooi bedrag voor wil neerleggen. Orthopedische schoenen vallen niet geheel in dat hokje, maar toch zijn er overeenkomsten. Een orthopedische schoen wordt aangemeten als iemand klachten heeft aan de voet die niet meer weg gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vervorming na een breuk, een minder goed werkende voet na een beroerte of verzakking van de voet. Bij een medische indicatie met een verwijzing van een gespecialiseerde arts wordt het aanmeten en aanschaffen van orthopedische schoenen in de meeste gevallen vergoed door de verzekering. En vaak kan iemand niet van de buitenkant zien dat het een orthopedische schoen betreft. Het ziet er van de buitenkant dan gewoon uit als een design schoen.

Wat heb je aan een orthopedische schoen?

Een orthopedische schoen wordt, zoals eerder genoemd, bij een medische indicatie aangemeten. Dat betekent dus dat er gezondheidsklachten zijn die zo belemmerend zijn dat een orthopedische schoenmaker in de arm wordt genomen. Bij pijnklachten in de voeten of moeizaam lopen kan een orthopedische schoen een groot verschil maken. Moeilijk lopen zorgt ook voor een valrisico. Als iemand door klachten moeilijk kan steunen op de voeten of niet goed voelt waar ze staan, kan iemand vallen en zich bezeren. Ook kunnen orthopedische schoenen voorkomen dat er wondjes aan de voet ontstaan bij mensen die hier gevoelig voor zijn, bijvoorbeeld bij diabetes mellitus. Voor veiligheids- en medische redenen is een orthopedische schoen van belang. Maar bij klachten aan de voet, komen mensen minder in beweging en kiezen vaak voor zitten in plaats van lopen. Hierdoor gaat conditie achteruit en neemt het plezier in bewegen af. Verminderd bewegen heeft weer andere gezondheidsrisico’s tot gevolg, zoals overgewicht.

Hoe wordt een orthopedische schoen aangemeten?

Eerst zal een orthopedisch schoenmaker een gesprek aangaan over de klachten, zodat er een beter beeld gevormd kan worden van wat voor schoenen nodig zijn bij de klachten. Daarna wordt een model gemaakt van de voet. Hierin wordt alles meegenomen de schoen zo goed mogelijk te laten passen. Daarnaast heb je een paar keuzes, om de schoen zo te maken dat hij het best bij jouw smaak past. De schoenmaker maakt de schoen voor een gedeelte, maar zal tussendoor af en toegepast moeten worden, zodat de schoen het beste op maat gemaakt kan worden. Ook het onderhoud van de schoen kan worden gedaan door de orthopedische schoenmaker. Naarmate iemand meer met de schoenen loopt, zullen deze ook slijten. Dit kan de ondersteuning van de voet weer verslechteren, maar vaak kan dit met een paar kleine aanpassingen worden verholpen. Dus nu je wat meer weet over orthopedische schoenen, denk dan eens aan familieleden, kennissen of buren die moeilijk lopen. Voor hen zijn orthopedische schoenen misschien wel de uitkomst waar ze naar opzoek zijn maar niet vanaf wisten.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Goeddoenmetjeoudeschoen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare