Mizuno Wave Rider 25 Beoordeling

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Mizuno Wave Rider 25 Intro

De Mizuno Wave Rider is de op één na oudste neutrale dagelijkse trainer – de Nike Pegasus is de oudste.

In de loop der jaren heeft de Wave Rider een brede, loyale fanbase opgebouwd en een solide reputatie opgebouwd als een consistent, betrouwbaar werkpaard dat niet veel verandert van iteratie tot iteratie.

De laatste 2 versies van de Wave Rider waren echter verrassend omdat ze veel grotere updates hebben ontvangen dan normaal, wat niet karakteristiek is voor Mizuno.

De Wave Rider 24 had voor het eerst een opgevuld booggedeelte op de buitenzool, terwijl hij ook de introductie van Enerzy Foam in de hiel zag.

De nieuwe Wave Rider 25 is ook volledig vernieuwd met een meer ademend bovenwerk en een Enerzy-tussenzool over de volledige lengte.

De Wave Rider 25 weegt 0,5 oz minder dan zijn voorganger en heeft nog steeds dezelfde stapelhoogte van 36 mm en 24 mm in de voorvoet.

Het is nu $ 5 duurder, waardoor het een van de duurste neutrale, middenklasse dagelijkse trainers is.

Mijn laatste ervaring met een Wave Rider was de 21e versie. Hoewel er geen grote fouten mee waren, vond ik het onhandig, stijf en stevig. Het was verre van een leuke of boeiende rit en uiteindelijk gebruikte ik het voor gymtrainingen.

Dus hebben de grote updates die Mizuno heeft gedaan aan de Wave Rider het verbeterd of is het nog steeds dezelfde oude Wave Rider?

Mizuno Wave Rider 25 Eerste indrukken

Mizuno Wave Rider 25 - Teenclose-up

Mizuno Wave Rider 25 – Teenclose-up

De eerste keer dat ik de Wave Rider 25 aandeed, was ik onder de indruk van hoe zacht en luxueus het bovenwerk aanvoelde. Het interieur voelde glad aan en de pasvorm was perfect.

Mijn eerste run was een rustige loop van 17 kilometer met een gemiddeld tempo van 6 minuten per kilometer.

Het meest verrassende was hoe zacht en flexibel de voorvoet aanvoelde vanwege het Enerzy Foam in de voorvoet, wat een grote verandering is ten opzichte van de Wave Riders van weleer.

De Wave Rider 25 voelde ook niet zo onhandig of luidruchtig aan als ik had verwacht, wat vroeger een kenmerkende Wave Rider-functie was.

De rit deed me veel denken aan de Brooks Ghost 14. Beide trainers lijken erg op elkaar omdat ze exact dezelfde stapelhoogtes hebben met grote 12 mm drops.

De Wave Rider 25 voelde zachter aan in de voorvoet, maar de overgangen voelden niet zo soepel aan als in de Ghost 14, die een tussenzool met enkele dichtheid heeft.

Over het algemeen voelde mijn eerste run in de Wave Rider 25 comfortabel, natuurlijk en de rit voelde meer ontspannen aan dan ik had verwacht.

Mizuno Wave Rider 25 enige eenheid

Mizuno Wave Rider 25 - Close-up van rechter hak

Mizuno Wave Rider 25 – Close-up van rechter hak

Dit is de eerste Wave Rider met een middenzool van Enerzy Foam over de volledige lengte, Mizuno’s nieuwe generatie schuim.

Het heeft ook een aparte wig van Enerzy onder de Wave Plate in de hiel, die is spuitgegoten en duurzamer is dan de zachtere toplaag van geperste Enerzy.

Enerzy is een relatief zacht schuim maar ik ervaar er niet veel energieteruggave van. Het doet me denken aan Nike’s React-schuim.

De achterste helft van de Wave Rider 25 heeft een heel andere rit dan de voorste helft, dus het zijn net twee verschillende schoenen die bij de middenvoet zijn samengevoegd.

De achterste helft voelt stevig en stijf aan (vanwege de Wave Plate), terwijl de voorkant super zacht en flexibel aanvoelt (vanwege het geperste Enerzy Foam) en dit leidt tot een onsamenhangende, inconsistente rit.

Deze schoen is ontworpen voor hardlopers die extra hielondersteuning nodig hebben, maar die ook de voorkeur geven aan een zachte, flexibele voorvoet.

Ik moet zeggen dat ik geniet van de Wave Plate in de hiel, waardoor de Wave Rider 25 stabieler aanvoelt dan andere neutrale dagelijkse trainers, maar ik zou liever hebben dat de Wave Plate over de volledige lengte zou zijn, waardoor de rit consistenter zou aanvoelen.

Door de zeer flexibele voorvoet is de Wave Rider 25 alleen geschikt voor relaxte, makkelijke of herstelruns omdat hij niet pittig is. Het maakt het erg moeilijk om het tempo op te nemen, dus het is geen erg veelzijdige schoen.

Mizuno Wave Rider 25 - Zijkant

Mizuno Wave Rider 25 – Zijkant

De Wave Rider 25 heeft een drop van 12 mm, maar voelt nog hoger aan, als een drop van 14 mm, omdat de hiel veel steviger is dan de voorvoet.

Door de stevige hak, zachte voorvoet en steile val van 12 mm wilde de schoen me agressief naar voren rollen op mijn tenen. Over langere afstanden voelde het alsof mijn tenen tegen de grond sloegen. Dit leverde bij mij wat problemen op.

De laatste 10 kilometer van mijn 40 kilometer lange run merkte ik door de extra druk een ongemakkelijke pijn aan het einde van mijn tweede teen. Dit veranderde uiteindelijk een paar dagen later in een zwarte teennagel.

De Wave Rider is een schoen die ik alleen zou gebruiken voor korte of middellange afstanden vanwege de extra belasting die het op je tenen legt bij het lopen van lange afstanden.

Op de buitenzool is het middenvoetgebied gevuld met schuim, waardoor de buitenzool volledig contact met de grond heeft en overgangen veel soepeler aanvoelen dan bij eerdere Wave Riders.

Mizuno Wave Rider 25 - Zolen

Mizuno Wave Rider 25 – Zool

De duurzaamheid van de buitenzool is altijd een sterk punt van de Wave Rider-serie geweest en de 25 volgt de trend. Het heeft de waanzinnig duurzame X10-runner op de hiel met zachter, geblazen rubber op de voorvoet.

Ik ben erg blij met de duurzaamheid van mijn paar. Er zijn slechts kleine gebruikssporen op de laterale hiel en op het zichtbare schuim op de achtervoet.

Ik vond grip acceptabel op natte oppervlakken, hoewel het buitenzoolrubber harder is dan het gemiddelde buitenzoolrubber.

Mizuno Wave Rider 25 Boveneenheid

Mizuno Wave Rider 25 - Top Close-up

Mizuno Wave Rider 25 – Bovenste close-up

Het hoogtepunt van de Wave Rider 25 is voor mij het bovenwerk en het voelt aan als een dure schoen. Het heeft geen gebreken en het is comfortabel, zelfs bij lange runs die meer dan 4 uur duren.

Het is gemaakt van een speciaal ontworpen luchtgaas dat zacht en flexibel is. Het heeft minimale overlays en ademend vermogen is acceptabel.

Het heeft een gevouwen tong die licht is opgevuld, zodat de tong de hele run blijft zitten. Het is ook de perfecte lengte, zodat het beschermt tegen veterdruk en mijn voet niet irriteert.

Een interne hielkap biedt effectieve hielondersteuning, zodat de hiel uitstekend wordt vastgezet. Het hiellipje en de kraag zijn voldoende opgevuld zonder overdreven zacht aan te voelen.

De grote logo’s aan de zijkanten en de kleine op de hiel zijn allemaal reflecterend voor training bij weinig licht.

Ik vond de pasvorm op maat en een beetje nauwer dan de gemiddelde dagelijkse trainer, dus je moet misschien een maat groter nemen als je de voorkeur geeft aan een ruime pasvorm. Het is ook verkrijgbaar in een brede versie.

Mizuno Wave Rider 25 Conclusie

Mizuno Wave Rider 25 - Top

Mizuno Wave Rider 25 – Top

De introductie van full-length Enerzy Foam in de Wave Rider 25 is een grote stap in de goede richting om te kunnen concurreren met de grote jongens.

Het heeft ook een Bombproof bouwkwaliteit en uitstekende stabiliteit van de achtervoet waar hardlopers altijd van hebben gehouden over de Wave Rider.

De Wave Rider 25 blijft echter achter bij de andere dagelijkse trainers op het gebied van veelzijdigheid en rij-overgangen.

Het heeft een superzachte en flexibele voorvoet waardoor het alleen geschikt is voor ontspannen runs, terwijl er een groot verschil is in demping tussen de hiel en de voorvoet, zodat de rit inconsistent aanvoelt.

De prijs van $ 135 maakt het de duurste neutrale dagelijkse trainer in het middensegment en ik kan het niet aanbevelen boven de Cumulus 23, Clifton 8, Ghost 14 of zelfs de Pegasus 38 omdat het niets unieks doet om de extra kosten te rechtvaardigen.

Mizuno moet ofwel de Wave Plate in de voorvoet verlengen of ze moeten de drop verlagen en meer schuim in de voorvoet toevoegen voor een meer consistente rijervaring.

Als je van pittig en stevig houdt, zul je niet genieten van de Wave Rider 25, maar als je de voorkeur geeft aan een zachtere, flexibelere rit voor voornamelijk ontspannen runs, dan is de Wave Rider 25 iets voor jou.

We purchased a pair of Mizuno Wave Rider 25 from runningwarehouse using our own money. This did not influence the outcome of this review, written after running more than 50 miles in them.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Goeddoenmetjeoudeschoen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare